In Rotterdam heeft het Duitse fonds Warburg- HIH vastgoed aangekocht, in dit geval samen met Cording Real Estate. Het betreft het monumentale kantoorgebouw De Nieuwe Boompjes aan de Maas in het centrum van Rotterdam. De aankoopprijs bedraagt circa € 20,2 mln en de verkoper is COD, die het pand heeft gerenoveerd.

De Nieuwe Boompjes werd in 1950 gebouwd als nevenvestiging van De Nederlandsche Bank en is in 2016 compleet gesaneerd en gerenoveerd. Het pand is verhuurd aan meerdere huurders. Grootste huurpartijen zijn Parthenon-EY, de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs, Kaan Architecten en Unibarge.

Cording Real Estate Group is een Europese vastgoed investment en asset manager met focus op Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Benelux. Met Warburg HIH Invest Real Estate (Warburg-HIH Invest) is voor het gezamenlijk gestarte Benelux Commercial Real Estate Fund het eerste pand in Rotterdam aangekocht.
Het Benelux Commercial Real Estate Fund belegt in kantoor- en winkelpanden in Nederland, België en Luxemburg. Dit is een open end fonds opgericht voor Helaba Invest en SV SparkasseVersicherung. Het beoogde bruto volume van het fonds bedraagt € 300 mln euro, waarvan ongeveer € 200 mln equity. Het geplande investeringstraject bedraagt twee jaar.
De focus van het Benelux “Commercial Real Estate Fund” zijn objecten met gediversifieerde huurinkomsten op A-locaties en economisch sterke steden in Nederland, België en Luxemburg. De individuele panden zullen ieder een investering vergen van € 10 mln tot € 40 mln. Cording verzorgt voor het fonds de acquisitie en het asset management inclusief de verhuur. Het fund management wordt verzorgd door Warburg-HIH. Het beoogde netto dividendrendement voor de fondsbeleggers bedraagt 4% per jaar.

Koper van De Nieuwe Boompjes in Rotterdam is geadviseerd door PLOT Real Estate. DLA Piper was verantwoordelijk voor de juridische, Stevens van Dijck voor de technische en KPMG voor de fiscale kwesties. Verkoper is geadviseerd door JLL en CMS Derks Star Busmann.